Taşıma maliyetleri ve risklerden kaçınma
Bir asansörle manuel taşıma maliyetlerinden ve risklerden kaçınma
Her yıl Sağlık ve Güvenlik İdaresi’ne veya yerel makamlara bildirilen işle ilgili tüm hastalıkların üçte birinden fazlası , yüklerin elle veya bedensel kuvvetle taşınması veya desteklenmesi gibi manuel işlemlerden kaynaklanmaktadır.
Bu tür kazaların çoğu sırt yaralanmasına neden olur ve ortalama olarak 17 gün işinde çalışmamasına neden olur. Bazı durumlarda kişi asla iyileşmez. Bu muazzam insani ve ekonomik maliyet, yalnızca ağır yüklerin taşınmasından kaynaklanmamaktadır. Birçok yaralanma, hafif veya kullanımı zor yüklerin tekrarlayan hareketlerinden kaynaklanmaktadır.
Yükler, bir kutu mal, bir hayvan veya bir hasta kadar çeşitli olabilir ve yaralanmaların meydana geldiği ortamlar, bir fabrika, ofis ve hastaneden bir banka veya şantiyeye kadar her şeyi içerir – hatta teslimat yaparken.
Peki bu tür maliyetli kazaları durdurmak için ne yapabilirsiniz?
İşletmenizin sağlık ve güvenliğini yönetmenin bir parçası olarak, iş yerinizdeki riskleri kontrol etmelisiniz. İlk adımlar, elle kullanımdan kaçınmaktır (örneğin, nesnenin taşınması gerekiyor mu veya etkinlik olduğu yerde güvenli bir şekilde yapılabilir mi?) Ve yaralanma riskini en aza indirmek için nesneleri kaldırırken iyi bir kullanım sağlamaktır. İkinci adım, işyerinizdeki riskleri değerlendirmektir.
1. İyi kullanım – görsel bir kılavuz
İşyerinizde en iyi uygulamayı teşvik etmek için, insanları güvenli elle kullanım konusunda eğitirken bu basit adımları izleyin.
2. İş yerinizdeki riskleri değerlendirin – bir risk değerlendirmesi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar ve dikkat edilmesi gerekenler
Bu süreç bir risk değerlendirmesi olarak bilinir ve kanunen gerçekleştirmeniz gereken bir şeydir. Çalışanlarınızın çalışma alanıyla ilgili bazı dikkatli gözlemler ve değerlendirmelerle, günlük ortamınız için manuel işlemenin doğru olup olmadığına karar verebilirsiniz. Bunlar üç bölüme ayrılabilir:
2.1. Çalışanlarınızın tamamladığı görevler : Yükleri vücuttan uzaklaştırmayı, uzun mesafelere taşımayı, merdivenleri yukarı kaldırmayı veya bükmeyi, eğilmeyi veya uzanmayı içeriyorsa, bu görevlerin mekanik olarak daha iyi tamamlanıp tamamlanamayacağını değerlendirmelisiniz.
2.2. Çalışanlarınızın hareket ettirmesi beklenen yüklerin değerlendirilmesi gerekir: Çok sıcak, tutması zor veya çok ağırsa ve yorucu itme ve çekmeye ihtiyaç duyuyorsanız, bu yükleri taşımak için mekanik yardımı düşünebilirsiniz.
2.3. Çalışma ortamı: Belki de, personelinizin sürekli olarak merdivenlerden yukarı ve aşağı yürümesini içeren, eşyaları katlar üzerinde taşımanız gerekir; bu, kaymalara, takılmalara veya düşmelere neden olabilir. Zayıf aydınlatma, eşyalarınızın taşınması gereken alanda yüksek bir ayak sesi veya kısıtlı alan varsa, o zaman elle taşıma ve merdivenlerden yukarı veya kalabalık alanlarda yük taşımaktan daha iyi bir çözüm vardır.
Bu soruların çoğunun cevabı evet ise , yükleri hafifletmeye, üretkenliği hızlandırmaya ve en önemlisi işyerinizi çalışanlarınız için çok daha güvenli hale getirmeye yardımcı olmak için bir servis asansörü veya yük asansörü kurmayı düşünmeniz şiddetle tavsiye edilir.
Malların güvenli bir şekilde taşınması hakkında daha fazla bilgi edinmek için iletişim kurabilirsiniz.